Tilbage
23-03-2018 19:12

Status på vores baner

Lige nu går vi alle og tripper for at komme i gang med at spille golf. Påsken står for døren, og rigtig mange har set frem til at bruge fridage på at få spillet et par runder golf. Og lad det være sagt med det samme: Der var ikke noget vi hellere ville end at kunne åbne banerne for spil.

Desværre har vejret vist sig at være en kæmpe udfordring for os. Vi har de seneste uger intenst fulgt med i vejr prognoserne og Gedas(vores chefgreenkeeper) og jeg har holdt mange møder, hvor vi meget grundigt har overvejet situationen og vurderet alle parametre.

Så sent som for tre dage siden holdt Gedas og jeg et møde, hvor vi - ud fra hvordan vejrudsigten på daværende tidspunkt så ud, konkluderede, at vi godt ville kunne åbne Old Course torsdag den 29. marts og RTJ tirsdag efter påske.

Dagen efter det møde, onsdag morgen, lå der meget overraskende et snetæppe hen over banen. Torsdag var der kommet endnu mere sne, og Gedas og hans team måtte derfor ud og skrabe de fleste greens fri for sne med håndkraft med det formål at gøre så meget som muligt for at forhindre at der kommer svamp i greens.

     

Vejrudsigten for påsken har desværre også taget en negativ drejning, da den nu melder ned til 5 frostgrader.

Derfor kan banen desværre ikke åbne til sommergreen her. Situationen er meget sårbar omkring banerne her ved sæsonstart, men Gedas vurderer heldigvis at OC vil åbne til weekenden i uge 14 og RTJ vil åbne i den efterfølgende uge. Åbningstidspunkterne skal naturligvis tages med et forbehold, da vejret jo godt kan snyde os igen.

Vi er bestemt ikke det eneste golfanlæg, som slås med vejret dette kolde forår. Situationen med banelukninger hen over påsken gør sig gældende i rigtig mange klubber over hele landet. På Golf.dk er der en artikel, som beskriver situationen landet over. Her kan man også læse kommentarer fra banekonsulent i Dansk Golf Union og udtalelser fra flere fagfolk indenfor Dansk Greenkeeper forening. Læs artiklen HER.

Vi er desværre fortsat underlagt vejrets luner og derfor skal vores håb om at kunne åbne banen som ovenfor beskrevet tages med et forbehold. Vejrudsigterne er forbundet med en vis usikkerhed når vi kigger på langtidsprognoser, men vi håber at ovenstående forventede åbning holder. Men når vi når nærmere en åbningsdato, vil vi naturligvis melde det ud.

 

Rigtig god weekend til alle.

 

Venlig hilsen

Peter Jespersen
Skjoldenæsholm Golf

 

Seneste nyt
Herreklubbens afslutningsmatch 2018
14-10-2018
Tæt opgør i Orders of Merit ved Herreklubbens afslutningsmatch ......
24-09-2018
Søndag 23 SEP blev den årlige Medhjælperturnering afviklet og samtidig fik klubmestrene i hul- og slagspil overrakt pokaler......
Klubmesterskab hulspil 2018
14-09-2018
I weekenden 01-02 SEP 2018 blev klubmestrene i hulspillet fundet...og det blev et familieforetagende.
Aktiviteter
Hyggelig klubdag SØN 11 NOV 2018
02-11-2018
Kom til en hyggelig dag i klubben - shoppen har udsalgstilbud og Cafè Spoon har særligt arrangement med smagsprøver....
Regel-19 infomøde om nye golfregler 2019
02-11-2018
Golfreglerne ændrer sig ved årsskiftet...kom og hør flere detaljer. Mulighed for at spise(mod betaling) i Café Spoon forinden...
Half Open 2018
16-06-2018
Skjoldenæsholm golfklubs 1/2 Open afviklet med succes og med Café Spoon som sponsor...…. flotte præmier og vi støttede samtidig Kræftens Bekæmpelse.
Logo
Skjoldnæsholm Golf
Skjoldenæsvej 101, 4174 Jystrup
mail: info@golfers.dk
Tlf: 57 53 88 10